lördag 16 juli 2011

Vetenskaplig kampanj, då och nu...

 


Titta på den här anti-haschfilmen från 1992. Jämför sedan med Reefer Madness från 1938...Kunde dom inte komma på nåt nytt och eget efter över 50 år





Citat från Harry Anslinger, mannen som gjorde cannabis illegalt i USA och FN, och sedermera också resten av världen. Den vetenskapliga evidensstyrkan var på max!

"There are 100,000 total marijuana smokers in the US, and most are Negroes, Hispanics, Filipinos and entertainers. Their Satanic music, jazz and swing, result from marijuana usage. This marijuana causes white women to seek sexual relations with Negroes, entertainers and any others."

"Marihuana leads to pacifism and communist brainwashing."

"Reefer makes darkies think they're as good as white men."

"...the primary reason to outlaw marijuana is its effect on the degenerate races."

"Marijuana is the most violence-causing drug in the history of mankind."

"Marijuana is an addictive drug which produces in its users insanity, criminality, and death."

"You smoke a joint and you're likely to kill your brother."



MEN, inga av Harry Anslingers påstående kunde bekräftas eller bevisas, så gott som ALLA i vetenskapsvärlden vittnade om det motsatta. Att cannabis inte alls var den farliga och skadliga drogen som Harry Anslinger menade. Tvärtom fanns det bevis redan då (jo då dom följde vetenskaplig standard redan på den tiden!), för att cannabis hade medicinska egenskaper och var betydligt mindre farligt och skadligt som berusningsmedel i jämförelse med alkohol.

Cannabis kunde därför inte göras illegalt på utifrån premissen att det var en farlig och skadlig drog. Harry Anslinger hade ändå lyckats skrämma upp regeringen, kongressen och allmänheten med sin skräckpropaganda. För att kringgå de regler och bestämmelser som fanns för att förbjuda något genomförde man 1937 "The Marihuana Tax Act". Förenklat innebar detta för att få hantera cannabis på något vis var man tvungen att betala och erhålla ett slags "skattemärke". Kostnaden för denna skatt baserades på mängden cannabis man skulle hantera. Men för att kunna erhålla ett skattemärke var man tvungen att uppvisa innehav av cannabis. Eftersom allt innehav utan skattemärke var illegalt och bestraffades så kan ni själva räkna ut, moment 22...

Källa: Druglibrary - The History of the Marihuana Tax Act of 1937   

Observera att ovanstående är väldigt enkelt och kortfattat beskrivet. Det var betydligt mer komplext och ytterligare faktorer som samverkade när marijuana (cannabis) gjordes illegalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar