måndag 11 juli 2011

Vem vill hindra utveckling, forskning och framsteg

Några exempel.

Cannabis hjälper vid cancer:

Cannabis reducerar (långvarig/kronisk) smärta i randomiserande studier:

Cannabis (CBD) mot social fobi:

Cannabis (THC) som medicin vid kardiovaskulära sjukdomar:

Det finns mycket mycket mer att läsa. För den som tar bort skygglapparna. För den som är nyfiken. För den som har förtroende för empiri. För den som inte styrs av enbart moralism. För den som inte tror att politiker och myndigheter alltid vet bäst. För den som vet att dum dogmatism dödar. För den som känner att fundamentalism inte för med sig någonting bra. För den som kan skilja på rätt och fel. För den som anser att vi får tycka, tänka och säga (självklart utan att skada andra) vad vi vill.

För den riktigt ambitiöse rekommenderas Folkhälsoinstitutets "Skador av hasch och marijuana". Jag lägger betoning på att göra en noggrann kritisk granskning av källförteckningen. Rapporten är pretentiös, fast omvänt.  Författarna försöker framställa cannabis som något av det absolut farligaste och skadligaste som finns! I Sverige framställs inte ens heroin, eller någon annan drog, som så pass farlig som cannabis gör i FHIs rapport. Vetenskapligt skriven, men tyvärr ingenting annat än överdriven skräckpropaganda.   

Här är ett bra ställe att börja på, NORML introduktion. Vissa kanske upplever sajten som partisk och icke objektiv. Det är ok, så får man gärna tycka. Tänk bara på att denna och andra "partiska och icke objektiva" sajter har källförteckningar för sina åsikter, påståenden och information. Vilket alltför ofta förbudsförespråkare inte har. Dom vet, anser, påstår, tycker och tror utan att presentera källor för detta. När deras välunderbyggda argument inte hjälper eller biter, tar dom mer än gärna till personangrepp, förolämpar, kränker, hotar och är allmänt otrevliga.

Missförstå mig inte, självklart kan ("drog")liberaler bete sig precis lika illa. Det är väldigt synd, för det är vi själva som förlorar på detta eviga krigande. "Kriget mot droger" är, beroende på hur vi vill eller väljer att se det, mer ett krig mot människor än mot droger och droganvändning.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar