måndag 25 juli 2011

Dum och osmart av cannabis

Använder du cannabis förvandlas du efter ett tag en så kallad "stoner"...


Det vet ju alla hur smart och snabbtänkt en stoner är, eller? Efter ett par års användning blir du dum och får försämrade kognitiva funktioner, right? Dvs du får svårigheter att tänka djupt, avancerat, komplext och abstrakt samt att lösa dito uppbyggda problem. Cannabis.se skriver en artikel om - Hur skadligt är cannabisbruk på lång sikt? Även här finns en artikel om huruvida du blir dum av marijuana.

Om du nu skulle bli dum så är väl det kanske bättre än bröstcancer eller levercancer? Inflammation kan vara nog så besvärligt, men en del väljer nog att vara smarta och snabbtänkta istället. Men en del inflammationer som Chrons eller Ulcerös kolit är pest och pina, men även reumatiska sjukdomar (sök själv efter inflammationstillstånd) . Jag skulle iallafall hellre vara dum och mentalt stabil än smart och psykotisk, psykotiska människor tenderar att hitta på både osmarta och rent dumma saker. Får du Alzheimers spelar det ju ingen roll om du är smart, lite dumt kanske? Om du är en smart och snabbtänkt individ är det viktigt att ha ett fullgott neurologiskt skydd även om du blir dum på sikt. Att gå omkring och ha kronisk smärta kan vem som helst bli både dum och elak av, bättre i såfall att vara snäll, dum och smärtfri. Marijuana kanske är vanebildande - vem bryr sig? Hellre är jag väl än stoner som behöver mitt ganja varje dag, än att potentiellt råka ut för alla trista åkommor som ganja kan minska, lindra och förhindra. *Science* rapporterna (se tidigare inlägg) visar att marijuana är inte speciellt vanebildande, t.o.m kaffe är mer beroendeframkallande än cannabis. Självklart blir du inte heller dum och osmart av marijuana. Det är en osanning som berusningsmoralister och knarktalibaner svänger sig med.

Alkohol blir du väldigt dum & osmart av, du utsätter både dig själv, andra och din omgivning för dumheter och ibland livsfara, går något emot dig eller inte som du vill, blir du förbannad, aggressiv och våldsam! Du kan få för dig att det är smart att slå nån på käften, våldta någon, kanske köra bil och ha ihjäl dig själv eller nån annan, ja t.o.m ha ihjäl nån! Upp till 8 av 10 personer som begår våldsbrott eller orsakar personskador är berusade av alkohol. Dessutom blir hjärnan, kroppen och psyket irreversibelt (permanent) skadat av långvarig konsumtion. Välj istället något som är säkrare för dig själv, din omgivning och samhället. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar