måndag 15 augusti 2011

Varmare och kanske friare?

Jag har genom årens lopp läst och hört ett åtskilliga anekdotiska berättelser om människor som lämnar sitt hemland Sverige, för ett mer öppet, tolerant och tillåtande samhälle. Här är ett talande exempel på när någon som är öppen och ärlig med sitt liv och livsstil, tröttnar på fördomarna, moralen och utanförskapet. Visst, jag själv och min äkta hälft tillhör samma kategori, eller vi skulle vilja göra samma sak av olika anledningar.

Det är synd, skamligt och bedrövligt att människor med sådan öppenhet, ärlighet, tolerans, drivkraft, mod och initiativförmåga mm etc osv väljer att lämna Sverige för att dom helt enkelt inte står ut. Dom hade säkerligen kunnat göra mycket nytta här.

I grund och botten handlar det i om en sån enkel sak att få nyttja cannabis när man vill och av vilken anledning som helst. Det handlar om något slags moraliskt fördömande vi svenskar har när någon eller någonting avviker från normen, då ska det bort, förbjudas, stoppas undan - problemet löst?! När ska vi svenskar lära oss att bli mer öppna, toleranta, tillåtande, förstående, ödmjuka, humana och framförallt respektera våra medmänniskor för deras val av livstil som inte skadar någon annan?

Peace, love & understandning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar