fredag 12 augusti 2011

Motiv och drivfaktorer till cannabisförbudet

Det är ingen nyhet att stora summor pengar tjänas av de företag och individuella investerare som står bakom framtagandet, produktionen och försäljningen av produkter som på ett eller annat sätt efterliknar (de medicinska) effekterna och verkningarna utav cannabis. Detta är en kategori av människor som notoriskt av rent själviska skäl är motståndare till att legalisera cannabis, och kommer fortsätta att vara emot legalisering tills dom har en komplett plan för att fullständigt ha kontrollen och ensamrätten för att tjäna pengar på alla de användningsområden som finns för cannabis. Även om priset är en hårt nedsmutsad värld - då kan dessa profithungrande hajarna sälja oss ren luft och vattenrenare - till ännu större vinst! Den enda riktiga anledningen till ett fortsatt förbud, är profit...


Här är några exempel på affärsverksamheter/industrier som kommer fortsätta att tjäna pengar på att cannabisplantan och dess beståndsdelar är förbjudna:

Vissa företag i kemibranschen - bomullsindustrin kräver stora mängder kemiska gödnings- och bekämpningsmedel, till skillnad mot cannabisplantan som producerar starkare och mer hållbara fibrer!

Plastindustrin - många plastprodukter kan göras/tillverkas från/av cannabisplantan utan att nedsmutsning föroreningar av vår dyrbara natur sker!

Timmer/träindustrin - cannabis 'hurds' (den "träiga" delen av stjälken) kan användas till möbeltillverkning och även för att göra papper av bättre kvalité än av trä. En gång i historian gjordes papper bara av hampa (cannabis).   

Tobak och alkoholindustrin (!) - om fler människor bytte eller minskade ner konsumtionen av tobak och/eller alkohol, till förmån för en produkt som utifrån individens, omgivningens och samhällets perspektiv är en mycket säkrare, mindre farlig och inte lika beroendeframkallande produkter som tobak- och alkoholindustrin genom monopol av njutningsmedel på marknaden därför påtvingar oss!

Läkemedelsbolag som förmodligen skulle tjäna mindre pengar om sjuka människor kunde tillverka sin egna medicin i preferens till läkemedelsbolagens många gånger mer farliga och beroendeframkallande syntetiska droger, som många även hävdar bestämt är betydligt mindre effektiva än cannabis. 

Rättsväsendet och alla branscher och företag runt omkring rättsväsendet, alltså polis, advokater, åklagare, ämbeten inom domstolsverket, fängelsepersonal, frivårdens personal, behandlingspersonal, rättstekniker, tullen och säkerhetsfirmor som skulle lida om det blev en minskning av 10 000-tals åtal varje år... 

OCH... DET VIKTIGASTE AV ALLT...

Energibolagen inom olja, bensin, diesel, kärnkraft, solenergi, naturgas, biobränsle mm. FCDA Europe har gjort en rapport (se tidigare inlägg) - som har stöd av domare, doktorer av alla slag och akademiker - och berättar om EKVATIONEN - CANNABIS - BIOMASSA - ENERGI, som visar bortom allt rimligt tvivel att bränsle derivat från cannabis har kapacitet att tillgodose energibehovet för allt privat och industriellt bruk och även driva alla bilar utan nedsmutsning, och dessutom mycket billigare, säkrare, praktiskt och gångbart. Det är den gigantiska olje- och kärnkraftsindustrin som tjänar mest på ett fortsatt förbud av cannabis oavsett konsekvenserna. FCDA rapporten avslöjar de riktiga motiven till varför cannabis blev förbjudet och fortfarande är förbjudet, och förklarar att förbudslagarna mot cannabis faktiskt bryter mot lagen!


Tillägg: Här har jag bara tagit upp den ekonomiska aspekten till cannabisförbudet och en av konsekvenserna utav cannabisförbudet - miljöförstöring/nedsmutsning. Alla andra aspekter eller konsekvenser av cannabisförbudet är minst om inte mer viktiga och förtjänar därför egna inlägg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar